A tartalomból:

Az első szélvédő kettő ragasztott üvegből áll.

Szélvédőjavítás alatt egy a lényeg, hogy a szélvédőjavító ragasztó be tudjon menni a kettő üveg közötti levegőüregbe, repedésekbe! Ez kockázattal jár!

Ezt a kockázatot nem tudjuk felvállalni, csak minimalizálni! Amennyiben a szélvédőjavítás alatt a kőfelverődés továbbrepedne, szélvédőcserét kell végrehajtani!  Szélvédőcsere költsége az ügyfelet terheli, mivel a továbbrepedés a feszültség eredménye. Ennek a gyakorlati aránya 1-2% kötelességünk szélvédőjavítás előtt közölni, mivel a szélvédőjavítás megkezdése előtt ezek a gondolatok felvilágosításnak számítanak, viszont amennyiben bekövetkezett a baj ugyanezek a gondolatok magyarázkodásnak számítanak!

Mindig az ügyfél dönt, hogy igen kérem ezekkel a kockázatokkal a szélvédő javítást, vagy köszönöm nem kérem mert… 99% ban kérik a szélvédő javítást, mivel a pontos és korrekt tájékoztatás nélkül nem lehet profin szélvédőt javítani. Ezeket a gondolatokat amelyik szélvédő javító nem adja át a szélvédőjavítás megkezdése előtt az a véletlenre bízza a szélvédőjavítás kimenetelét, úgy hogy a tulajdonos mit sem sejt a kockázatról!

Vállalkozásunk őszintén elmondja a kockázatot amennyiben van, és a kellő információk tudatában tud a tulajdonos egy jó döntést hozni. Mivel amennyiben 12 óra múlva utazna az autóval nyaralni egy szomszédos országba, és továbbrepedne a szélvédő a szélvédőjavítás alatt akkor már nincs idő a szélvédőcserére, amennyiben délután kezdődne a szélvédő javítás. Ilyenkor mindig a reggeli órákban tanácsoljuk a szélvédő javítást, hogy a legrosszabb esetben is a műhelyünkben aznap lehessen szélvédőt cserélni!

Az ügyfélnek nincs veszteni valója, mivel a szélvédőjavítás alatti továbbrepedéseknek az aránya 1% tehát minimális azonban az 1% nak is elmondtuk ugyanezeket a gondolatokat…

Tehát a szélvédőjavítás alatti továbbrepedésből eredő kockázatott felvállalni nem tudjuk, viszont minimalizálni igen!  Úgy hogy mimnél hígabb a szélvédőjavító ragasztó annál kisebb a kockázat. Tehát a kockázat egyenesen arányos a kifizetendő összeggel. Összegezve minél hígabb a szélvédőjavító ragasztó annál drágább a szélvédőjavítás! Mindig az ügyfél dönt a szélvédőjavító ragasztó sűrűségéről, vállalkozásunk csak ajánlatott tesz a szélvédőjavításra!

Szélvédő javítási árainkat az árlistában meg tudják tekinteni.

Elvi kiindulás itt is az, hogy az első szélvédő kettő ragasztott üvegből áll.

Ritka esetben nagy kőfelverődéstől tud csak mindkettő réteg egymás alatt vagy felett megrepedni, átrepedni!

Belső repedés kialakulásának okai lehet az, ha az ablaktörlő lapáton gumit cserél valaki (benzinkutas, tulajdonos, ismerős, barát, feleség) és visszacsapódik a pipa alakú szár vége, azonnal megreped a szélvédő! Hosszú négy, öt hosszú csillag alakban!

Ilyenkor más csak annyit lehet tenni, hogy megfúrni a repedések végeit, mivel nem mindegyik repedéshez lehet hozzáférni, ezért srégen lehet hozzáférni a műszerfal miatt…

Belső szélvédő repedés még lehet a visszapillantó tükör házi visszaragasztása pillanat ragaszóval, egy hosszú tárgy seprű, létra hátsó ajtó lecsukásakor, vagy egy műszerfalon hagyott öngyújtó nyáron felrobbanásával, és még sok hasonló esemény miatt.

A szélvédőn a külső üvegen lévő repedés 99% ban kőfelverődésből adódik! Ennek a legveszélyesebb típusa az, amikor a szitás filmlenyomatba csapódik fel a kavics, és ott sérti meg a szélvédőt. Ez azért veszélyes, mert nem vagy alig észrevehető. Tehát nem tudja a tulajdonos, hogy van egy sérülése, ezért nem is akarja megjavítatni. Egy autómosás, fekvőrendőr vagy ajtóbecsapás alkalmával azonban elreped. Ilyenkor már csak a költséges szélvédőjavítás marad hátra!

Repedésjavítás költsége a következőképpen alakul: Repedés megállítása, illetve repedés csatornájának feltöltése. Ennél a szolgáltatásnál is több féle sűrűségű ragasztó anyaggal lehet a szélvédőjavítást kivitelezni, ezért ugyanazt mondjuk, mint a szélvédő javításnál: mimnél hígabb a ragasztó annál szebb lesz, mivel a repedésbe mimnél több helyre megy bele a ragasztó annál szebb lesz. Viszont a repedés elejébe szét van nyílva a ragasztó oda vastag azaz sűrű ragasztót kell tenni, ezért a fenti állítás a repedés 80% ra érvényes!  

Címkék: budapest javítás üveg csere szélvédő készlet autóüveg non stop polírozás szélvédőjavítás kőfelverődés szelvedo szélvédő javítás szélvédőabc szelvedojavitas javító lámpabúra szelvedocsere szélvédőcsere lámpabura autouveg szelvedo javitas szélvédő csere szélvédőavítás szelvedő javítás budapest visszapillantó tükör gravírozás www.szélvédőjavítás.hu vízkő eltávolítás