2013. már 16.

Szélvédő polírozás:

írta: szélvédőjavítás
Szélvédő polírozás:

Kettő szélvédő polírozást különböztetünk meg egymástól. Magas polírozás (pasztákkal), és mély polírozás TRISAC korongokkal.  

Magas polírozás: 1 mikronos, vagy 1.1 mikronos pasztával átpolírozzuk az egész szélvédőt több rétegben. Ez a munkafolyamat szárazon történik, csak a takarításnál használunk takarításhoz vizet. Eredmény: a kisebb mikro karcolások kijönnek. Viszont a mély karcolások nem, mivel a polírozó pasztában petróleum van, ezért csillogós lesz a szélvédő.

Mély polírozás: 60,30,10,5 mikronos  TRISAC korongok plusz egy vizes csiszoló polírozó gép segítségével állandó hűtés alatt rétegekben lecsiszoljuk a megkarcolt üveget! Sajnos minél mélyebb a karcolás annál nagyobb lesz a fénytörés, mivel a karcolás aljáig le kell csiszolni a szélvédőt, majd a lecsiszolt szélvédőt kell átlátszóra felpolírozni. Négy szemcseszerkezetű polírozó korong van, mindegyiket fedésbe kell használni. Tehát a durvábbtól a finomabbig plusz 3 cm nagyobb felületet kell felpolírozni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a kis karcolásból lesz egy nagy arasznyi felületű átmenet. Fénytörésmentes polírozás létezik a sík üvegen, mivel ott nincs meghajtva a szélvédő. Autóüvegen az egész szélvédőt felpolírozni nem érdemes kivitelezési szempontból nem kifizetődő, mert a korongok nagyon drágák, ezért nincs olyan vásárlói réteg aki megfizetné az egész szélvédő felpolírozását. Összegezve a szélvédőcsere olcsóbb. Ezért szoktuk csak a karcolás felületét felpolírozni…

Vállalkozásunk egy autóüvegben lévő karcolást fél óránként 7.000.- és 10.000.- Ft között szokott vállalni. Ezért csak olyan autón érdemes kivitelezni, ahol a szélvédőcsere igen költséges lenne.

További információ: +36-30-355-1000

Szólj hozzá

budapest javítás üveg csere szélvédő készlet autóüveg non stop polírozás szélvédőjavítás kőfelverődés szelvedo szélvédő javítás szélvédőabc szelvedojavitas javító lámpabúra szelvedocsere szélvédőcsere lámpabura autouveg szelvedo javitas szélvédő csere szélvédőavítás szelvedő javítás budapest visszapillantó tükör gravírozás www.szélvédőjavítás.hu vízkő eltávolítás